RELATIETHERAPIE
STAD & PLATTELANDStad en platteland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Boeren verbouwen het eten, de stad is hongerig en vraagt. De stad vraagt niet alleen om eten, maar vraagt ook een andere manier van het verbouwen van eten. Wat betekent dit voor de laatste in de keten: de boer?  

Stad en platteland hebben een relatie, maar we praten niet met elkaar. We zijn verbonden door eten, hoe kunnen we onze relatie gezond houden? 


Iedere maand fietsen we, samen met ontwerper Nicky Liebregts naar een boer in de buurt van Rotterdam. Met een open en nieuwsgierige blik, gaan wij met deze boeren in gesprek. Ze vertellen ons over hun vak, hun leven, hun werk. Waar ze plezier uit halen en waar ze van balen. Hoe meer boeren we spreken, hoe duidelijker het systeem naar voren komt waarin we elkaar gevangen houden. We zijn beiden onderdeel van het probleem en de oplossing, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom is het zo belangrijk dat deze verhalen gehoord en gezien worden, zodat we samen kunnen dromen over alternatieven. 

We zijn dit project op eigen initiatief gestart en zijn op zoek naar samenwerkingspartners. Lijkt het je interessant om hieraan mee te werken, ben je benieuwd naar de uitkomst, of heb je een tip of vraag aan ons? Bel of mail ons. 

Ondertussen fietsen wij alvast door naar de volgende boer! 
INITIATIEF


SMELT, Nicky Liebregts 

CONCEPT 


SMELT
SMELT 

info@collectiefsmelt.nl
06  44 58 61 49
Claes de Vrieselaan 72
3021 JS Rotterdam