SMELT maakt ruimte voor gesprek. Door middel van installaties, objecten en gespreksvormen maken we beladen onderwerpen bespreekbaar. Uitdagingen in onze samenleving zoals drugsbeleid, straatintimidatie en de stikstofcrisis vertalen we naar gesprekken waarin thema’s als zingeving, intimiteit en identiteit centraal staan. Hierover kan iedereen meepraten g.

Onze ruimtes zijn een plek voor ontmoeting, speels of confronterend. Met een verrassende invalshoek ontwapenen we mensen. We moedigen aan te twijfelen over eigen ideeën en die van anderen l. Door op andere manieren met elkaar in gesprek te gaan kijken we met nieuwe ogen naar elkaar en de uitdagingen in onze samenleving. Zo maken we ruimte voor verandering ,


social design | design research | concepten | gesprekskunst |  campagnes | interventies


Foto door Mike Bond

Foto door Mike bondDorian R

Dorian Kingma (1991) studeerde in 2017 af aan de master Integrated Product Design aan de TU Delft. Daar kwam ze erachter dat ze mensen en hun gedrag eigenlijk veel interessanter vindt dan producten en hun materialen. Na haar studie werkte ze als freelancer mee aan verschillende sociaal culturele projecten: projecten waar mensen elkaar ontmoeten met kunst en cultuur als bindmiddel. Ze leerde hier zowel de organisatorische kant van het draaien van grote projecten, als het menselijke en creatieve om mensen ook echt samen te brengen. Daarnaast geeft Dorian les op de faculteit Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft.


{Myrthe  Q

Myrthe Krepel (1992) studeerde in 2018 af aan de master Design for Interaction aan de TU Delft. Naast haar werk als ontwerper is ze onderdeel van performance duo Pepelsenkrepels waarin ze de absurditeit van het millennial bestaan uitvergroten. Hierin werkt ze met verschillende (media)vormen als video, audio en performance.


{
SMELT 

info@collectiefsmelt.nl
06  44 58 61 49
Claes de Vrieselaan 72
3021 JS Rotterdam