SMELT maakt ruimte. Wij creëren ervaringen en interactieve installaties die mensen aanzetten tot (zelf)onderzoek, betekenisgeving en reflectie rondom maatschappelijke uitdagingen. Onze projecten kun je zien als creatieve methoden of experimentele onderzoeken waarin mensen op een andere manier met het onderwerp bezig zijn. De ontwerpen stimuleren deelnemers om hun eigen ongemak op te zoeken en de confrontatie aan te gaan, omdat we geloven dat dat nodig is voor verandering. We combineren onze analytische achtergrond met elementen uit performance, theater, grafisch en ruimtelijk ontwerp om ons doel te bereiken.

Projecten ontwikkelen we op eigen initiatief én in opdracht van organisaties en overheden. 

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op! 


| ontwerpend onderzoek | experiment | concepten | social design | gesprekskunst | interventies |

Dorian R

Dorian Kingma (1991) studeerde in 2017 af aan de master Integrated Product Design aan de TU Delft. Daar kwam ze erachter dat ze mensen en hun gedrag eigenlijk veel interessanter vindt dan producten en hun materialen. Na haar studie werkte ze als freelancer mee aan verschillende sociaal culturele projecten: projecten waar mensen elkaar ontmoeten met kunst en cultuur als bindmiddel. Ze leerde hier zowel de organisatorische kant van het draaien van grote projecten, als het menselijke en creatieve om mensen ook echt samen te brengen. Daarnaast geeft Dorian les op de faculteit Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft.

{Myrthe  Q

Myrthe Krepel (1992) studeerde in 2018 af aan de master Design for Interaction aan de TU Delft. Naast haar werk binnen SMELT werkt ze ook voor zichzelf als performatief maker/onderzoeker. Daarnaast geeft ze onregelmatig les op de faculteit Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. 
{
SMELT 

myrthe@smeltsmelt.nl
06  34 18 15 68 (Myrthe)
Torenallee 22-04 
5617 BD Eindhoven