FAUX PAS
FAUX PAS is een lopend onderzoek naar flirten in de publieke ruimte. Mag je eigenlijk nog flirten op straat? En hoe doe je dat dan? Hoe willen we met elkaar omgaan? En waar ligt de grens tussen flirten en seksuele straatintimidatie?
We ontwierpen het Flirtlab en de Psst!-pet en maken daarmee de straten van Rotterdam (on)veilig om antwoord te vinden op deze vragen.


FLIRTLAB

Het Flirtlab is een installatie waarin voorbijgangers helemaal vrij zijn om te experimenteren met flirten. Aan de hand van opdrachten en prikkelende vragen, en met behulp van acteurs en theatermakers, gingen we samen op onderzoek.

Door het kiezen van een positieve invalshoek (Hoe mogen we flirten op straat? i.p.v Wat mag er allemaal niet?) kunnen we op een open en speelse manier met elkaar in gesprek gaan over straatintimidatie. Het resultaat is een enorme hoeveelheid aan verhalen over positieve en negatieve ervaringen met flirten in de publieke ruimte. Maar ook nieuwe manieren: een heleboel ideeën over hoe we wél met elkaar willen omgaan op straat.PSST! PET

De pet is een symbolisch product, die staat voor de ‘gentleman on the street’. Door strategische plaatsing van de letters ‘psst!’ wordt de drager verleid om de pet af te nemen als compliment naar een voorbijganger. In plaats van het geroep en gesis, doet een ouderwetse etiquette haar intrede in het straatbeeld. Zo verandert een gespannen en soms zelfs bedreigende interactie in een positief, luchtig en speels contactmoment tussen twee vreemden.
        JULI 2019 - NOVEMBER 2019CONCEPT, ONTWERP, BOUW EN UITVOERING
SMELT


ACTEURS 

Desi van Vliet, Pomme Willemse , Nigel Mendonca, Leo Paais, Bobbi Hofman, Lisa Visser, Geert Vermeegen, Marije Langhorst

FINANCIELE ONDERSTEUNING

Directie Emancipatie, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en WetenschapSMELT 

myrthe@smeltsmelt.nl
06  34 18 15 68 (Myrthe)
Torenallee 22-04 
5617 BD Eindhoven